Katon puhdistuksen ja pinnoituksen yhteinen hyöty​

Tiilikaton puhdistamisen ja suojaamisen kustannus on paljon pienempi kuin koko katon tiilien vaihtaminen. Säännöllinen pinnoitus pidentää katon käyttöikää pinnoituksen hinta on pieni verrattuna kattoremontin kokonaishintaan. Katon säännöllinen puhdistus on tärkeä toimenpide minkä tahansa katon ylläpidossa. Mikäli tiilikaton pinta on alkaa halkeilla tai kerryttää likaa puhdistuksesta huolimatta, on katon pinnoitus suositeltava ja kustannustehokas toimenpide katon käyttöiän pidentämiseen.

Puhdistuksen tärkeys​

Tiilikaton puhdistus on aina tehtävä ennen pinnoittamista. Tiilikatto puhdistetaan ensin painepesurilla käyttäen pelkkää vettä, jonka jälkeen kattotiilet käsitellään kasvustonestoaineella, joka suojaa kattotiilen huokoisen pinnan sammaleelta sekä jäkälältä. Kasvustonestoaine myös suojaa tiiltä tulevaisuudessa uudelta kasvustolta, pidentäen puhdistusvälien tarvetta.

Pinnoitus

Pinnoittamalla tiilikattoa pidennät katon ikää paljon enemmän kuin pelkkä puhdistaminen mahdollistaa. Tiilikaton pinnoitus antaa kattotiilille uuden suojan ympäristöä vastaan. Pinnoite kestää 5-15 vuotta riippuen minkälaista pinnoitusta käytetään. Kattotiilien pinnoituksella varmistat pitkäikäisen ja tyylikkään katon.

Milloin kannattaa valita molemmat

Vaikka katto puhdistetaan huolellisesti on mahdollista että kattotiilien pinta on vahingoittunut. Ajan myötä katolle kertyneet epäpuhtaudet ja sään olosuhteet, kuten sadevesi ja auringon UV-säteily, heikentävät ja kuluttavat alkuperäistä kattotiilen suojakerrosta. Jos kattotiilien pinta on eheä ja siistin näköinen puhdistuksen jälkeen, väritön pinnoite voi olla riittävä.

Kattotiilien väritön suojauskäsittely kestää noin 8-10 vuotta. Mikäli puhdistuksen jälkeen kattotiilien väri on epätasainen tai haalistunut. On ainoa ratkaisu katon kauniin ilmeen palauttamiseksi on pinnoitus kattomaalilla.

Ennen ja jälkeen

Tiilikatto on varma valinta sen tyylikkään ulkonäön ja pitkäikäisyyden vuoksi. Tiilikatto on helppohoitoinen, hiljainen ja kestävä vaihtoehto joka tuo arvokkuutta rakennuksen ulkonäköön.

katus-2-1500x1000katus-1-1500x1000

Kattopesun ja
käsittelyn vaiheet

Arviointikäynnillä teemme tarjouksen ja toimenpidesuunnitelman kohteestaa

Ennen katon puhdistusta on tärkeää korjata rikkoutuneet kattotiilet. Tällä toimenpiteellä vältetään vaurion laajentumista.

Katon puhdistus toteutetaan painepesurilla vedellä. Puhdistamme myös sadevesikourut ja huuhtelemme seinät ja ikkunat pesun yhteydessä. 

Kasvunestoaine esim. Iso A-Clean, Hidastaa uudelleenkasvua ja pitää katon pitkään puhtaana.

Toteutamme asiakkaan pyyynnöstä myös katon pinnoituksen tai maalauksen. Pinnoitus ja maalaus on suositeltava ja pitkäikäisen suojan antava toimenpide katolle.

Varmistamme, että kohteelle ei jää roskia tai muuta puhdistuksestä aiheutuvaa likaa. Samalla tarkistamme, että työn laatu on onnistunut

Tiilikaton puhdistuksen hinta

Tiilikaton puhdistuksen hintaan vaikuttaa katon kunto, koko, materiaali ja korjaustoimenpiteiden määrä.

Laadimme aina projektikohtaisen toimenpidesuunnitelman ja sen perusteella annamme yksilöidyn tarjouksen

Marko Boman

Myyntipäälikkö

[email protected]

+358 400 245 952