Peltikaton pinnoitus ja maalaus​

Peltikatto on luotettava ja pitkäikäinen. Mutta kuten kaikki kattomateriaalit on sekin altis sääolosuhteille, ympäristön ja ilmakehän lialle sekä biologiselle kasvulle, kuten sammaleelle tai jäkälälle. Jotta katto säilyy esteettisesti huolto ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat suositeltavia.

Jokainen peltikatto on erilainen ja tarvitsee sille räätälöidyn huoltosuunnitelman. Tästä syystä huolto on parasta teettää alan ammattilaisilla, joilla on kokemusta ja ymmärrystä peltikattonne huoltotarpeista

Luokittelemme peltikatot kolmeen ryhmään: vanhat käsintehdyt konesaumakatot, uudet sinkityt konesaumapeltikatot ja nykyaikaiset tehtaalla valmistetut profiilipeltikatot.

2 Peltikaton pinnoitus ja maalaus​

Konesaumakaton maalaus​

Vanhat käsintehdyt konesaumakatot ovat yleensä aikanaan maalattu alkydi- tai akrylaattimaaleilla. Kyseiset peltikatot ovat alttiita maalin kupruilulle ja ruosteelle. Konesaumakatot tarvitsevat perusteellisen huollon 15-20 vuoden välein. Säännöllisellä katon tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä varmistat, että katto säilyy hyvässä kunnossa.

Työ aloitetaan aina pesulla jossa katon lohkeileva maali ja pinnalle kertynyt lika poistetaan painepesurilla. Puhdistettu katto maalataan ensin ruosteenestopohjamaalilla, ennen katon pinnoitusta maalilla.

3 Konesaumakaton maalaus​

Sinkityn konesaumakaton maalaus​

Sinkitty pelti ei ole altis ruosteelle, mutta olosuhteista riippuen UV-säteily ja sää saattaa aiheuttaa sinkityn peltikaton pinnoituksen kulumisen. Tällöin suositellaan, että sinkitty peltikatto maalataan. Uudet sinkitetyt konesaumakatot ovat pitkäikäisiä, mutta tarvitsevat pinnoituksen ja huollon 3-5 vuotta asennuksen jälkeen.

Huollossa puhdistetaan ja uudelleen pinnoitetaan peltikatto. Pinta pestään puhtaaksi sinkkisuoloista ja epäpuhtauksista peltikatoille tarkoitetulla pesuaineella käyttäen korkeapainepesuria.

Mikäli sinkityn peltikaton pinta on rapistunut tai alkanut lohkeilemaan, tulee katto maalata. Puhdistettu katto maalataan ensin ruosteenestopohjamaalilla, jonka jälkeen maalataan kaksi kerrosta peltikattomaalia.

4 Sinkityn konesaumakaton maalaus​

Profiilipeltikaton maalaus

Nykyaikaiset tehdasvalmisteiset profiilipeltikatot ovat valmistettu kestävästä metallista ja suojattu PVC tai Pural pinnoitusaineilla. Peltikatot on hyvä puhdistaa sammalesta ja jäkälästä 4-5 vuoden välein, riippuen paikallisista olosuhteista. Mikäli tehtaan pinnoite kuluu pois UV-säteilyn tai sään olosuhteiden takia, suositellaan peltikaton pinnoittamista.

Jos tehtaan pinnoite on haalistunut tai rappeutunut, poistamme vahingoittuneen pinnoitteen ja maalaamme koko katon uudella pinnoitteella. Suoritamme maalauksen kahteen kertaan ja kukin kerros tehdään vuorokauden välein, koska maalin kuivumisessa kestää vuorokausi. PVC tai Pural pinnoitteisten kattojen maalamisessa käytämme teollisuuslaatuista maalia, joka on tarkoitettu vain ammattilaiskäyttöön. Maalaus tehdään käyttäen tehokasta korkeapaineruiskua.

5 Profiilipeltikaton maalaus

Peltikaton maalauksen hinta

Peltikaton maalauksen hinta vaihtelee katon koosta ja kunnosta riippuen. Jokainen katto on erilainen, tarjoamme aina ilmaisen arviointikäynnin, jotta voimme tarjota juuri tarpeidesi mukaisen ratkaisun. Yhteydenotossa sovitaan ilmainen arviointikäynti. Teemme jokaisen arvioinnin aikana toimenpidetarjouksen yksilöllisesti räätälöitynä sinun tarpeidesi mukaan.

Katon puhdistamisen ja pinnoittamisen kustannus on paljon pienempi kuin kattoremontti. Työn tekeminen ajallaan pidentää katon käyttöikää, nostaa kohteen arvoa ja vähentää vesivahingon tai muiden rakennevikojen riskiä.

Marko Boman

Myyntipäälikkö

[email protected]

+358 400 245 952